Kada ugrađujete peć na drva ili kamin, postoje neke stvari na koje trebate obratiti pažnju, bez obzira na to ugrađujete li sami ili to čini netko drugi. Jøtul ima veliku mrežu iskusnih trgovaca koji su spremi pomoći Vam prilikom kupnje. U suradnji s njima kreirali smo ovaj vodič koji se sastoji od često postavljenih pitanja i stručnih odgovora na njih.

Na što sve morate obratiti pažnju kada kupujete novu peć ili kamin?

Kako bismo Vas mogli najbolje savjetovati, potrebne su nam određene informacije. Jøtul je napravio popis koji možete vidjeti ovdje ,uključujući korake koje morate poduzeti prije nego što posjetite našu prodavaonicu. Popis je nastao kako bismo Vam mogli pružiti odgovarajući savjet prema Vaš prostoru i potrebama. Na osnovu toga,savjetovati ćemo Vas kako i koji proizvod ugraditi, kako se prilagoditi dimnjaku,zaštiti od požara i kojih se pravila treba pridržavati.

Ugradnja kamina ili peći – je li to teško i koliko košta?

Jøtul proizvode možete i sami ugraditi, no važno je da se pridržavate pravila o instalaciji i izgradnji. Za ugradnju možete odabrati i profesionalno osoblje koje će sve odraditi umjesto Vas. Ono što trebate imati na umu je da će ugradnja u Vašem domu potrajati ovisno o proizvodu i veličini projekta koji želite ostvariti. Za ugradnju peći potrebna su dva do tri sata, dok ugradnja kamina može trajati i više dana.

Uklanjanje stare peći ili kamina

Instalater može ukloniti Vašu staru peć ili kamin, ovisno o prethodnom dogovoru s njime. Kada dolazite u dućan korisno je imati sliku stare peći ili kamina kako biste lakše dogovorili uslugu uklanjanja proizvoda i moguće dodatne troškove.

Obnova dimnjaka ili postavljanje novog, čeličnog?

Vrlo često je dimnjak u lošem stanju i potrebna mu je obnova.To činite u suradnji sa lokalnim  tijelima koji su ovlašteni za ove poslove. No, ponekad je isplativije i jednostavnije postaviti novi dimnjak. Čelični dimnjaci lako se instaliraju i naknadno u većini prostora.